Leveransebeskrivelse

skjul / vis

PRESTENGGATA 3, GNR/BNR 200/1059 – SEKSJON 1-6

  • Utbygger: Total Prosjekt AS
  • Totalentreprenør: TotalRenovering AS

Denne leveransebeskrivelsen er veiledende og avvik påregnes.


AREALER:

Se egen oppmåling for spesifisering av arealer.
Balkonger/platt/utearealer osv er ikke medregnet i arealer (så fremst dette ikke er spesifisert).

 

YTTERVEGGER:

Yttervegger er utført i treverk med 48x148mm, 15cm isolasjon, dampsperre, krysslekter 48x48mm, 5cm isolasjon og 2 lag std gips innvendig (totalt 20cm isolasjon). Utvendig med gu gips, vindsperre, lekter og kledning/fasadeplater jfr fasadetegning. Hvite fasadeplater fra Formica på trapperom og delvis brannimpregnert utvendig kledning fra Moelven. 1 etg er ført opp i murverk med Leca 30cm isoblokk som er pusset utvendig og innvendig. Mot vest er det også støpt en betongvegg (L) som avgrensing mot fortau.

 

ETASJESKILLERE:

Bjelkelag som Ranti 300mm (I-bjelker) som er delvis isolert. Overkant av bjelkelag med 22mm sponplater, gulvgips, delvis Millicklick gulvvarmesystem (trinnlydplate) og 14mm parkett (våtrom med fliser/varmekabler). Fellesarealer med fliser plan 2 med varmekabel (hovedinngang) og belegg repos.

Himlinger med lydbøyle/lekter, dobbel gips (herav 1 lag branngips) som sparkles, strimles og males, med i hovedsak spotter som belysning (spottskinner og innfelte spotter plan 4). Sportsboder kjeller 1 strøk maling i himling og delvis malte vegger. Standard belysning.

 

INNVENDIGE VEGGER:

Lettvegger er bygget av tre/stål bindingsverk med 7cm isolasjon og 13mm standard gipsplater som sparkles, strimles og males 2 strøk. Våtrom med Wedi 20mm membranplater for flislegging.

Vegger mellom leiligheter som lydvegg med dobbel stender, 2 lag gips begge sider (herav 1 lag branngips). Vegger mot trapperom med 2 lag gips begge sider (herav 1 lag branngips).

 

TAKVERK:

Taksperrer som I-bjelker som 300/350mm (Ranti) med opplegg på ståldrager og bærevegger. Skrå del med med Ranti 300mm som er isolert 30cm, lektring innvendig med 5cm isolasjon (totalt 35cm), fuktsperre og dobbel gips som sparkles og males to strøk. Utvendig med diffusjonsåpent undertak, krysslektring og sort Terraplegel med sorte takrenner/nedløp. Flat del av tak med Ranti 350mm som er isolert med 35cm, lektring innvendig med 5cm isolasjon (totalt 40cm + fallbygging). Overkant med plater på I-bjelker, vindsperre, 68mm lufting, troplater, fallisolasjon og folie. 2 sluker på flat del av taket med innvendig nedløp. Terrasse plan 4 med fallisolasjon, folie og sluk under synlig tremmegulv.

 

VINDUER:

Leveres med 2-lags super energispareglass med argon og gjennomsnitt U-verdi på 1,2. Vinduer med trekarm som er hvitmalt innvendig og utvendig. Enkelte vinduer er med lyddempende glass og som brannvinduer. Velux takvindu x3 i skrå del av tak mot vest plan 4. Røykluke i tak trapperom.

 

DØRER:

Innerdører leveres som hvite slette lettdører med hvitmalt karm og vrider i blank utførelse. Entredører, dvs fra leilighet mot trapperom, som hvit/tett (brann/lyd) med dørpumpe. Ytterdør plan 2 mot nord som glatt hvitmalt EI60 med dørpumpe og hvitmalt karm. Ytterdør i plan 2 har også elektrisk sluttstykke og fjernåpning fra leiligheter via porttelefonanlegg med kamera/fargeskjerm. Dør fra trapperom til sportsboder lik entredør til leiligheter. Dører i sportsboder 1 etg mot vest med robust kvalitet som utvendige boddører ubehandlet.

Låsesystem på ytterdører og entredører (1 nøkkel i 3 eksemplarer). Boddør utenom nøkkelsystem.

 

GULV:

Standard eikeparkett i alle rom utenom bad. Bad med fliser 10x10cm grå. Gulv bad med lokalt fall til sluk. Felles trapperom med belegg, unntatt gulv plan 1 og 2 som leveres med fliser 30x60cm grå. Gulv hovedinngang også med varmekabel. Gulv i sportsboder som ubehandlet betong (grov overflate). Gulv i 1 etg er isolert med 20cm isopor inkl radonsperre.

 

TRAPP:

Trapperom med i ståltrapper, støpt i trinn med belegg som overflate. Rekkverk med glass og håndlist som stål i rund utførelse. Belysning på vegg i trappeløp med dobbel LED spotter (design). Innfelte spotter i underkant av repos. Nedhengt armatur/kuppel over repos plan 4.

 

LISTVERK:

Gulv; Alle gulv (unntatt våtrom) listes med 7x15x45mm (parkettlist).
Himling; Overgang mellom vegg og himling fuges i utgangspunktet.
Vinduer/dører; Listes med gerikt 10x58mm hvit.
Listverk med synlig innfesting (ferdig behandlet fra fabrikk).

 

MALERARBEID:

Innvendige vegger behandles med sparkling, strimling og 2 strøk maling (hvit slett overflate).
Vegger på bad med fliser som overfalte og vegger i 1 etg med murverk som overflate (kun delvis behandlet).
Listverk er hvitmalt fra fabrikk (før montering) og med synlig innfesting.
Innerdører er behandlet hvit fra fabrikk (hvitmalt karm).
Foringer males 2 strøk hvit (0502Y) på byggeplass (alternativt behandlet fra fabrikk).
Utvendig kledning er brannimpregnert med 2 strøk på 3 sider fra fabrikk og det må påregnes ny maling som strøk nr. 3 påfølgende sesong.

 

FLISEARBEID:

Legging av fliser gulv bad 10x10cm mørk grå (standard legging).
Legging av fliser på vegger bad 60x30cm hvit (standard legging).
Smøremembran på gulv og vegger våtsoner på bad.
Legging av fliser på gulv vf med 30x60cm grå.
Legging av fliser på gulv gang/trapperom 1 etg og 2 etg (inngang) med 30x60cm grå.

 

SANITÆR INSTALLASJON:

Generelt

Installasjon som vannskadesikkert rør-i-rør med sentral/skap i hver leilighet.

Design batterier på alle servanter, kjøkken og dusj. Vann og avløp til vaskemaskin på bad. Varmtvannstank på 200 liter som er plassert i sportsboder kjeller, unntatt  i plan 4 der denne er plassert i innvendig bod.

Kjøkken

Kjøkkenbatteri med uttak for oppvaskmaskin inkl montering. Magnetventil på kjøkken som lekkasjesikring (stenger vann ved lekkasje).

Bad

Baderomsinnredning som Day by Day (sort) eller Foss Block (sort Variant), inklusiv speilskap med lys/stikk, underskap og helstøpt servant med design servantbatteri. Toalett som vegghengt med dempelokk og Monolith sisterne/sort glass. Uttak for vaskemaskin. Dusjvegger av glass som IFØ heve-/senk som ikke er 100% tett. Dusjsett på bad i plan 4 med «takdusj».

Utvendig

Ny fremføring av vann til bygget fra Prestenggata. Utvendig stoppekran og drenskum. Utvendig tappekran mot nord under inngangsplatt med adkomst fra øst. Sluk under plattering utenfor leilighet plan 1 mot øst som er tilkoblet drenskum.

 

ELEKTRO INSTALLASJON:

Generelt

Komplette elektriske installasjoner med høy standard på leveranse. Sikringsskap for hver leilighet med plass for måler og automatsikringer. Doble stikkontakter i alle rom, brytere, lyspunkt osv etter forskrifter.

Belysning som LED spottskinner med dimmer i himlinger, dette med unntak av underordnede rom som bod. Leilighet i 4 etg har i tillegg innfelte brann LED spotter. Under overskap på kjøkken er det LED spotter med dimmer. Stikk over benkeplate på kjøkken. Stikk utvendig på alle balkonger, samt utelys. Gulvvarme i baderom og vf som innstøpte varmekabler med el termostat. Gulvvarme på stue/kjøkken og delvis gang som Milliclick gulvvarmesystem. Soverom med varmepanel. Kabel-TV/internett på stue med tilhørende stikk. Leilighet i 4 etg har i tillegg dette på soverom sør. Speillys med integrert stikk på bad. Porttelefonanlegg med fargeskjerm som styrer åpning av ytterdør. Strøm til sportsboder i kjeller fra skap/måler i leiligheter. Standard lysbeslag sportsboder.

Felles;

Egen strømmåler på fellesanlegg. Trapperom med LED spottskinner, innfelte LED spotter repos, LED veggarmatur som styres av bevegelsessensor (slås av etter 25 minutter). Nød- og rømningslys trapperom. Brannalarmanlegg med tavle 2 etg ved hovedinngang. Styring luke himling trapperom for røykventilering (utføres av Brannvesenet ved behov). Stikk utenfor hovedinngang 2 etg. Utelys innganger og balkongdører. Sensor på felles utelys, ikke på utelys balkong (bryter).  Fellesgang sportsboder med standard lysbeslag inklusiv bevegelsesdetektor. Varmekabel med el termostat gulv trapperom i 2 etg (hovedinngang). Panelovn gang fellesboder 1 etg med termostat.Panelovn trapperom 1 etg med termostat. Lys til carportanlegg (for 3 biler) og sportsbod x2 mot nord (ikke stikk).

Tegning på el installasjon kan fremlegges ved behov. JM Hansen er ansvarlig for el installasjon i bygget.

 

KJØKKEN- OG GARDEROBEINNREDNING:

Kjøkkeninnredningen

Leveres som HTH KW–Straight Hvit. Benkeplate i 40mm laminat. Oppvaskbenken med nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål. Levering og montering av integrerte hvitevarer fra kjente leverandører/merkevarer (kjøl/frys, oppvaskmaskin og komfyr/koketopp).

Garderobeskap

Garderobeskap leveres i utgangspunktet ikke siden ønsker er svært individuelle, men kan eventuelt prises særskilt.

 

VENTILASJON:

Boligene er utstyrt med individuelle ventilasjonsanlegg med varmegjenvinningsfunksjon. Aggregater er plassert over ventilator i overskap på kjøkken. Sportsboder med egen avtrekksventilasjon, og dører uten terskel for å sikre ventilering.

 

PIPE / ILDSTED:

Det leveres ikke pipe eller ildsted til noen av leilighetene.

 

BRANNVERNEUTSTYR:

Til hver leilighet leveres 1 stk 6 kg pulverapparat samt røykvarslere. Pulverapparat monteres av kjøper, dersom ikke annet er avtalt. Brannstige med bøyle fra terrasse plan 4. Nød- og rømningslys trapperom. Brannalarmanlegg med tavle 2 etg ved hovedinngang. Styring luke himling trapperom for røykventilering (utføres av Brannvesenet ved behov).

 

BALKONGER/TERRASSER:

Bygges etter plan- og fasadetegninger. Balkong i 2 etg og 3 etg delvis med et tilnærmet tett dekke som tretett eller tilsvarende for å unngå sjenerende drypping i underkant. Dekke av impregnert trevirke. Underkant delvis med plater som brannsikring. Platting på terreng i 1 etg mot øst. Terrasse i plan 4 (over stue plan 3).

Møbler og beplanting på balkonger er ikke medtatt.

 

RADON:

Det legges radonsperre i gulv sokkel mot grunnen. Området har etter temakart i Kommuneplanens Arealdel 2007-2018 de laveste verdier mht radoninnhold og tiltak skal jf dette egentlig være unødvendig.

 

SPORTSBODER PLAN 1:

Alle leiligheter har privat sportsbod i 1 etg mot vest med enkel utførelse, dvs kun noe malingsbehandling og med betonggulv. Strøm til sportsboder fra måler/skap til leiligheter. Lys gang med bevegelsessensor på felles strømabonnement. Felles sportsbod i kjeller til snømåkeutstyr osv.

 

FELLES TRAPPEROM:

Felles trapperom med hovedadkomst fra nord i plan 2 og adkomst til sportsboder i plan 1 mot vest. Ståltrapper med støpte trinn/belegg, glassrekkverk, LED spotter vegg og himlinger, nedheng armatur plan 4, fliser med varmekabel plan 2 (inngang), styring brannalarmanlegg og luke tak for røykventilering.

 

CARPORTANLEGG MOT SØR:

I samarbeid med Prestenggata 1 så er det bygges det et carportanlegg mot sør som har plass til 5 biler i underkant (adkomst fra Muségata) og 5 biler i overkant (adkomst fra Prestenggata). Av disse plassene så tilhører 3 plasser under anlegget (seksjon 3/5/6) og 3 plasser over (seksjon 1/2/4) Prestenggata 3. Anlegget bygges av betong som ikke behandles.

I underkant mot vest så bygges det også 4 sportsboder av enkel kvalitet der 2 stk tilhører Prestenggata 1 og 2 stk tilhører Prestenggata 3 (seksjon 3 og 6). I tillegg benytter seksjon 6 areal nord for egen parkeringsplass (under balkong).

Belysning

 

Det legges opp utelys til 3 parkeringsplasser under carportanlegget som tilhører Prestenggata 3 fra fellesabonnement som styres av bevegelsessensor. Prestenggata 1 legger opp lys til egne parkeringsplasser mot sør (2 stk). Sportsboder uten lys, stikk eller varme (uisolert utførelse).

Flater

 

Grus eller pukk som overflate under carportanlegg og betong i overkant. Dekke tekkes ikke og dette medfører at det kan komme noe vann gjennom betongen. Dekke over carportanlegget er ikke dimensjonert for brøyting med anleggsmaskiner (dvs. kun parkering med «vanlige» biler). Betongkant mot øst oppe på carportanlegget og bygging av tregjerde mot øst, nord og sør. Mot sør bygges det også trapp av impregnert trevirke.

Rettigheter

 

Carportanlegg står delvis på eiendom til Prestenggata 1 og denne rettigheten tinglyses samtidig som en er s. De som har parkeringsplasser over carportanlegget må selv ornde måking av snø og de som har parkering i underkant avtales dette i samarbeid med Prestenggata 1 og Musegata 1. I forbindelse med bygging av carportanlegg så har utbygger i Prestenggata 3 også tatt kostnad med å senke terreng i bakgård til Musegata 1, og eiere av Musegata 1 har i den forbindelse bekreftet at de tar sin andel av kostnad med snørydding (1/3). Samtidig så er pt ikke enighet mellom eiere av Prestenggata 1 og Musegata 1 i forhold til adkomst til bakgården som går over eiendom til Prestenggata 1, uten at dette berører eiere av Prestenggata 3.

 

CANAL DIGITAL:

Kabel-TV og internett fra Canal Digital inngår som «Komplett Mini». Uttak for Kabel-TV på stue med tilhørende stikk (samt soverom sør 4 etg). På vegne av sameiet så er det inngått avtale med 3 års bindingstid (Canal Digital). Leveranse kan oppgraderes mot tillegg hos Canal Digital.

 

LEKEPLASS MOT ØST:

Lekeplass mot øst er opparbeidet i forbindelse med bygging av Kvartalet Borettslag. Lekeplassen tilhører Prestenggata 3, men Kvartalet Borettslag har tinglyst bruksrett og adkomst.

 

UTVENDIG:

Det leveres med postkasser (6 stk) som plasseres på nordvegg ved inngang. Nummerskilt og skilt med gatenavn på vegg mot vest. Utvendig tappekran for vann mot nord under inngangsparti. Stikk utvendig på felles strøm utenfor hovedinngang. Sensor på felles utelys. Areal utenfor leilighet i 1 etg (seksjon 1) med platting benyttes av denne leiligheten som privat uteareal. Beplantning er ikke medtatt. Dersom årstiden medfører at uteareal blir forsinket så vil arbeidet utføres påfølgende vår, uten at dette gir grunnlag for delvis tilbakeholdelse av kjøpesum.

 

DIVERSE:

Prestenggata 3 har en egen avtale med Prestenggata 1 vedrørende oppføring av carportanlegg mot sør i forhold til rettigheter og plikter (se avtaler for detaljer). Utover carportanlegg så følger det ikke noe parkering med eiendommen, men en kan søke kommunen om å leie beboerparkering i området.

Avløp til eiendommen går mot øst under lekeplass og Kvartalet Borettslag.

 

SELVEIER/SAMEIET:

Selveierleiligheter som er organisert i et sameie. Det utarbeides standard vedtekter til sameiet vedrørende bruk av uteareal, drift av bygget osv. Disse kan eventuelt endres og utvides etter kjøp av boliger når sameiet er stiftet. Et sameie medfører at en deler på fellesutgifter som forsikring, utvendig vedlikehold, felles strøm, noen kommunale utgifter, vaktmestertjenester, forretningsførsel osv som deretter fordeles på eierseksjoner i brøk.

I forbindelse med stiftelse av sameiet så bestemmes det om for eksempel trappevask skal leies inn, eller om dette skal rullere på alle seksjonene. Utbygger/entreprenør legger ut for felleskostnader frem til sameiet er stiftet, og fakturerer deretter den enkelte seksjonseier.

 

KVALITET PÅ LEVERANSE:

Utførelse etter toleransekrav i NS 3420, siste revidering (utgave 3) og byggforsk 520.008. Utførelsen følger ”normal” toleranse etter standarden. Eventuelle målinger av toleranse skal utføres når boligen er ny og før møblering. Det gjøres spesielt oppmerksom på at tre er et levende materiale som påvirkes av temperatur og fuktighet, noe som kan medføre enkelte sprekkdannelser det første året (typisk i hjørner), men dette er ingen reklamasjon/mangel.

 

TEKNISK FORSKRIFT:

Leveranse følger TEK -07 og siste revidering av Teknisk forskrift (TEK10) stiller strengere krav til isolering, U-verdi på vinduer, varmegjenvinning, alternativ varmekilde osv.

 

GENERELT:

Det ryddes innvendig og utvendig for byggavfall. Innvendig foretas enkel byggvask før overlevering og ettervask av leiligheter og fellesareal må påregnes utført av kjøpere i forbindelse med innflytting.

Utbygger og totalentreprenør forholder seg retten til å foreta forandringer i materialvalg, valg av leverandører og konstruksjon, forutsatt at opprinnelig funksjon og kvalitet overholdes.

 

 

Ved spesielle ønsker så bes kjøper kontakte totalentreprenør eller utbygger. Det anbefales at kjøpere er tidlig ute med eventuelle endringer.

 

Tromsø 30. november 2013

Med vennlig hilsen for TotalRenovering as

Bjørn Pettersen, Anleggsleder